Alina Ferseta

Despre viata!

Peste, caracatita si alte fructe de mare

Despre peste, caracatita si alte fructe de mare am citit o gramada in ultima vreme. Cu cateva zile inainte de nasterea lui Stefanel cantaream 94 de kg. Enorm! Dupa 8 luni am ajuns la 76 kg, dar inca vises la cele 65 de kg cu care ma simteam bine, la cei 178 cm inaltime ai mei.

Si cum diete speciale nu pot tine cat timp alaptez, sport desi ar trebui sa fac, nu ma tin de treaba, am recurs la ce-a de a 2-a metoda – Alimentatia.

In casa se gateste foarte mult. Sanatos. Cu ulei de masline, multe legume, multe fructe, lactate si ceva carne (pui, curcan si peste), preparam retetele cu mare grija. Mai ales si de cand Matei mananca mancare normala, nu de bebelusi. Din pacate nu pot renunta la paine si dulciuri (mai ales eclerele facute in casa, de mine). Puiul este cel mai frecvent. Ne place, dar ajungi la saturatie. Asa ca am inceput sa mancam peste si fructe de mare.

Imi amintesc si acum un business lunch cu Monica Barladeanu de acum vreo 4-5 ani, cand si-a comandat caracatita la gratar. Am comandat acelasi lucru. Mi-a placut de la prima inghititura. La Barcelona am mancat creveti, crabi, raci. In Grecia am mancat caracatita la gratar. Rand pe rand am savurat scoici, creveti, melci de apa, supa de stridii.

Restaurante in Bucuresti specializate pe preparate din peste sau fructe de mare nu sunt foarte multe. Avem cateva localuri in care mergem cu prietenii. Azi Noro ma anunta ca saptamana viitoare sa nu-mi fac planuri ca ma scoate la restaurant. A inceput cu teasing, trimitandu-mi rand pe rand unul dintre preparatele regasite in meniul rstaurantului:

  • carpacio de ton proaspat
  • carpacio de caracatita
  • langustine regale
  • tartar de ton
  • zacusca de sturion
  • scordolea din delta dunarii servit cu piure de cartofi
  • creveti stil catalan
  • salata Istria cu buratta de bivolita, rucolla, ardei rosii si busuioc
  • storceag de sturion ca la sulina
  • bors perisoare dunarean
  • papardele cu peste spada si vinete
  • homar
  • Recomandarea bucatarului: sote de scoici cu vin si usturoi

Am aflat astfel ca s-a deschis Istria – restaurant de peste si fructe de mare, foarte aproape de Piata Victoriei, in fosta locatie In Pat. Ca si coincidenta, am vorbit zilele astea cu patronul, invitandu-ne la masa, la noul lui reastaurant. Din experienta stiu ca in locatiile lui esti tratat excelent, mancarea este un deliciu, preparatele mereu proaspete si atmosfera relaxanta. Exact ceea ce am nevoie ca sa-mi reincarc bateriile, dupa o zi non-stop petrecuta cu 2 nazdravani ca-mi mananca energia. De abia astept sa mergem!

Si in concluzie, eu ce sa aleg: peste, caracatita sau fructe de mare?

1 Comment »

  1. eu zic sa alegem peste mancat de caracatita, si impanat cu fructe de padure. 😀

    Comment by Laura — February 5, 2011 @ 9:41 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment