Funny facts despre dramele coreene

Despre viata!

Funny facts despre dramele coreene

Pasionata de filme, am ajuns treptat sa urmaresc seriale. Am inceput prin clasa a VII-a cu telenovele, din care zic eu ca am vazut toate stilurile: mexicane, argentiniene, columbiene, braziliene, spaniole, produse in America de televisa, etc. Apoi m-a luat valul cu serialele americare, din care cred ca am vazut cu sutelele. Din greseala, acum un an si ceva am ajuns  la dramele coreene. Curioasa sa vad ce sta in spatele succesului lor si ce le face atat de raspandite in peste 60 de tari de pe glob, am inceput sa le studiez. Si uite asa am descoperit si o groaza de funny facts, care ar putea reprezenta secretul succesului, pe care vreu sa vi le impartasesc si voua.  N-are cum sa nu te bufneasca rasul la cat de stupizele sunt unele faze sau cat de tampitei sunt actorii in unele situatii. 🙂

 

 

1. In dramele koreene actrita principala e mandatory sa se imbete cel putin o data si sa fie carata in spate de salvatorul ei – actorul principal tot drumul, pe jos, de la carciuma la locuinta tipei.

2. Daca actorul principal este bogat, cu siguranta el este un asshole si pana la sfarsitul dramei e salvat de “femeia – inger”, care evident e saraca.

3. Este atat de usor sa pleci din Coreea de Sud in America, incat toti cei ce pleaca acolo se intorc in mod miraculos oameni de succes. Daca din greseala ajung in Europa – Paris de exemplu – se intorc ori fashion designeri, ori super maistri cofetari.

4. Fetele bune nu conduc niciodata masini. Daca ai masina esti naspa, Altfel care ar mai fi rolul “eroului – bogat”?

5. Daca te prinde ploaia e clar ca vei face in acea noapte febra si iubitul/iubita te va ingriji toata noaptea tamponandu-ti fruntea cu un prosopel umed. A doua zi, evident, nu mai ai nimic.

6. Nu este drama in care sa nu existe cel putin cineva bolnav de cancer, sau sigur unul dintre parintii actritei principale a murit din aceasta cauza.

7. Toti dorm in hainele cu care merg afara. Doamne fereste sa existe pijamale. Iar daca apar, sigur sunt pijamale pentru cupluri proaspat casatorite si le poarta doar in prima noapte.

8. Au o placere nebuna sa filmeze oameni pe buda. Cred ca nu lipsesc din nici o drama astfel de secvente.

9. Baiatul cu bani sigur va merge cu fata saraca intr-un magazin de toale misto si-o pune sa probeze cel putin o duzina de haine.

10. Cand cineva coboara dintr-un avion, cu siguranta va purta ochelari de soare.

11. Cand vine vorba de pupaturi, exista trei moduri de a saruta. Fie pupici scurti ce surprind, fie sarutul impotripa vointei, apasand fortat cu buzele pe gura complet inchisa transformandu-se treptat intr-un sarut lung si confortabil,  sau varianta a treia, sarutul lung si profund, ce-l lasa pe celalalt la sfarsit fara rasuflare. In oricare din cazuri, totul incepe sa se învarta in jurul lor.

12. Autobuzele de transport in comun sunt mai mereu goala, indiferent de ora. Protagonistii se pot aseza oriunde vor ei, si mai mereu stau in spate, langa fereastra din dreapta.

13. Toti coreenii stiu sa cante si-si etaleaza superba voce intr-un club de karaoke.

14. Daca un tip e prins gol de catre o tipa, ea incepe sa tipe oripilata, iar el speriat isi acopera… sfarcurile? WTF 🙂

15.Scolile si universitatile coreene sunt de rahat. Daca n-ai studii in strainanate, n-ai nici o sansa sa prinzi un super job, indiferent cat de destept ai fi.

16. Mai toti cei care studiaza in apara e mandatory sa fie Harvard, indiferent de specializarea aleasa.

17. Toti cei care se intorc din strainatate, vorbesc engleza perfect – cel putin asa zic cei din jurul lor, ca noi astia, vorbitorii de engleza de peste tot de pe glob care-i urmarim fara subtitrare pe TV nu-i intelegem.

Si multe, multe altele despre care voi scrie poate intr-un alt post :).

Cu toate astea, nu ma intrebati de ce inca ma mai uit la drame coreene. Creaza dependenta?

 

 

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *