Terapia celor 100 de zambete

Despre viata!

Terapia celor 100 de zambete

La un targ de carte am rasfoit in treacat o brosura de prezentare a mai multor carti pentru parinti. In dreptul uneia dintre ele era scrisa o idee “Terapia celor 100 de zambete”. Si mi-a ramas in minte. Mi-a placut cum suna.

Am doi copii superbi. Dar pe cat sunt de simpatici, de 2 sau 3 ori mai mult sunt si foarte obositori. Si mai ales dupa multe ore de nesomn, caci deh, dintisorii stau sa iasa, si multa energie consumata in timpul zilei, uneori seara ma simt epuizata.

Dar am gasit solutia. Am aplicat ideea cu “Terapia celor 100 de zambete” si in cazul familiei, in special cu copiii. Mi-am propus sa-i fac sa zambeasca de cel putin 100 de ori pe zi pe fiecare. In prima faza mi s-au parut multe, dar dupa ce am constientizat ca intr-un sfert de ora deja le-am marcat, am ramas uimita. Un pic de atentie, un pic de joaca, mutre, mutrite, scamatorii, jumbuslucuri, toate aduc cate un zambet ce usor, usor se transforma in raset, si toata lumea e fericita.

Si ca prin minute si bateriile imi sunt reincarcate. Iar pentru mine satisfactia e maxima. Nu numai ca eu sunt multumita, dar cred ca de cand avem copiii nu am mai ras si zambit atat de mult, poate nici chiar adunat tot ce era inainte, nu egaleaza distractia in familie de astazi.

Incet, incet, o sa vreau sa aplic “Terapia celor 100 de zambete” si in cazul altor persoane. Deja am inceput cu bunicii, oamenii tristi pe care-i intalnesc, altii… Ma simt excelent si plina de optimism cand ii vad si pe altii zambind. Ar trebui sa facem asta cu totii mai des.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *