Tu cum arunci gunoiul?

Despre viata!

Tu cum arunci gunoiul?

Tu cum arunci gunoiul? Il colectezi pe categorii sau il arunci la gramada?

Azi, dupa multa vreme, am constientizat ca sunt oameni care arunca gunoiul selectiv. Am ramas profund impresionata de faptul ca in drumul meu astazi prin oras, acolo unde am vazut tomberoane speciale au fost si persoane care aruncau selectiv gunoiul. M-a impresionat. Asta pentru ca eu nu fac asta.

M-am tot intrebat astazi de ce nu colectez si eu selectiv gunoiul, pe cele 3 categorii – sticla+metal, hartie si plastic. Cred ca raspunsul este de lene. Am avut cateva tentative de a selecta hartia si plasticul, dar de fiecare data a fost doar pana la usa. Ma enervez ca acum copiii au 4 cosuri de gunoi in care sa umble, in loc de unul singur. Cele mai apropiate tomberoane sunt undeva la min. 500 de m de casa si recunosc ca mi-e incomod.

Imi aduc aminte cum in copilarie colectam hartia si primeam bani pe ea cu care imi cumparam diverse. Aveam chiar si un centru de colectat borcane. Pe alea primeam mult mai multi bani. Oare oamenii ar colecta mai mult daca ar fi platiti? Nu cred. Tot din comoditate.

Pe de alta parte, am si o intrebare neclarificata inca. Noi bem mult lapte UHT. Pe cutia de lapte arata ce e reciclabila, container albastru. Dar tot pe cutie arata si faptul ca dupa ce o strivesti ii pui capacul. Capac care e de plastic. Si deci, arunci cutia de tetra pak de lapte la gunoi cu tot cu capacul de plastic? Sau dopul il pui in containerul special de plastice? Mda.  Ramane sa ma documnetez.

Clar este ca trebuie sa-mi schimb obiceiurile, sa-mi educ copii sa economiseasca hartie si sa salveze copaci. Plus ca unde mai pui ca sticla si metalul se recicleaza 100%. Felicit pe cei cu initiative de educare, gen colecteazaselectiv.ro ce  deruleaza in acest moment campanii, poate se prinde ceva si de oameni ca mine.

Tu cum arunci gunoiul?

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *